Avondvierdaagse Beek wordt Beekse Avondwandeling

BEEK – De bekende avondvierdaagse in Beek gaat verder onder de naam Beekse Avondwandeling. Er wordt gewandeld op 13, 14, 15 en 16 juni.

“Deze naamsverandering was nodig om een groter publiek bij het evenement te betrekken”, zegt Jan Leuverink, voorzitter van de organiserende Stichting Omloop Beek. “De trend van de afgelopen jaren was dat er steeds minder wandelaars aan deze activiteit deelnamen.”

Zowel jong als oud kan meedoen. Er zijn routes van 5 en 10 kilometer door onder andere het Montferlandse bos uitgezet. Deelname is mogelijk voor één avond. De kosten hiervan zijn 2 euro. Vier avonden wandelen kost 5 euro, inclusief medaille. De voorinschrijving vindt plaats op maandag 12 juni van 18.30 tot 19.30 uur bij café de Steenbok aan de Sint Jansgildestraat in Beek. Op 13, 14, 15 en 16 juni kan er voor de start bij de Steenbok ook worden ingeschreven.

De starttijd op dinsdag, woensdag en donderdag is 18.30 uur. Op vrijdag starten de deelnemers aan de to kilometer om 18 uur en de 5 kilometer om 19 uur. Dit in verband met de gezamenlijke binnenkomst onder begeleiding van Muziekvereniging Volharding uit Beek. “Nieuw dit jaar is ook dat de plaatselijke Coöp een heuptas met een bidon en een fles water gratis beschikbaar stelt”, vertelt Leuverink.