Autocross Didam voor vijfde keer verreden in Loil

DIDAM/LOIL – Ronkende motoren en brullende auto’s, opspattend zand, spectaculaire inhaalacties en een gezellige sfeer. Dat zijn de ingrediënten van de Autocross Didam, die zondag 22 oktober wordt verreden. Dan strijden de bijna 180 deelnemers op het twaalf hectare grote stuk grond van de familie Rasing aan de Sommenweg in Loil om de prijzen.

Dit jaar kiest de organisatie weer voor een vernieuwde baan met een lengte van ongeveer 950 meter, één van de langere in de crosswereld. Verder is dit jaar het deelnemersveld in de grotere klassen verder uitgebreid.

Er kan worden ingeschreven voor elf klassen, te weten de standaardklasse 1600 en 2000, damesklasse, ondernemersklasse, de toerwagens, Kever- en eigenbouw klasse en de sprinters 1600/2000, junior-, veteranen- en superklasse. “We kunnen maximaal 180 deelnemers kwijt in de diverse klassen”, zegt organisator Eddie Reulink. “Laten we meer deelnemers toe dan komen we met het tijdschema in de knoop.”

Organisatie
Autocross Didam wordt georganiseerd met een team van 70 vrijwilligers. “Verder hebben we enorm veel steun van de buurt”, vertelt Reulink. “Samen zorgen we ervoor dat de cross dit jaar alweer voor de vijfde keer op deze locatie in goede banen wordt geleid.”

Naast alle vrijwilligers zijn er ook diverse bedrijven, die hun hulp verlenen. “Zij stellen hun materieel beschikbaar om de baan in goede conditie te brengen en te houden of om het terrein af te bakenen, zodat iedereen op een prettige en veilige manier van een dag sport kan genieten.”

Parkeerruimte voor de toeschouwers is voldoende aanwezig op het terrein. Het parkeren is gratis, de entree tot de cross bedraagt 5 euro en kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Verder zijn er in de tent optredens van een deejay en zangeres Bianca Frieling. De autocross begint om 9.30 uur. Kijk voor meer informatie op www.autocrossdidam.nl of bel 06-53843050.