Autocross Didam voor derde keer aan Sommenweg

DIDAM – Ronkende motoren, opspattend zand, spectaculaire inhaalacties en een gezellige sfeer. Zondag 19 oktober wordt op het 12 hectare grote stuk grond van de familie Rasing aan de Sommenweg in Loil weer de Autocross Didam gehouden.

Foto Patrick Tukker

Foto Patrick Tukker

Vanaf 9.30 uur verschijnen er maximaal 180 rijders aan de start. Er kan worden ingeschreven voor elf verschillende klassen zoals de Standaardklasse 1600 en 2000, Damesklasse, KNAF klasse , Toerwagens, De Kever/eigenbouw klasse en de Sprinters 1600/2000, junior, veteranen en Superklasse.

Autocross Didam wordt georganiseerd met een team van zestig vrijwilligers. “Daarbij hebben we veel steun van de buurt van de Sommenweg en kunnen we de cross al voor het derde achtereenvolgende jaar op deze locatie houden”, zegt Eddie Reulink. “Verder zijn ook de bedrijven die hun materieel beschikbaar stellen om de baan in goede conditie te brengen en het terrein af te bakenen onmisbaar.”

De entree voor het evenement bedraagt 5 euro. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Op het terrein staat ook een tent waar een hapje en een drankje kan worden genuttigd en er zijn optredens van een DJ en zangers. Voor meer informatie kan de site www.autocrossdidam.nl worden geraadpleegd of kan er worden gebeld naar 06-53843050.

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.