Autocross Didam verhuist naar langste kleibaan van regio

DIDAM/ZEVENAAR – De Autocross Didam wordt zondag 21 oktober op een nieuwe baan aan de Oude Steeg 2 in Zevenaar gehouden. Hier is de langste crossbaan van de regio op kleigrond aangelegd.

Topcoureur Wiely Albers aan start Autocross Didam. Foto DeCrozz.nl/Joris Kammenga

De kleibaan heeft een lengte van ongeveer een kilometer, waar zondag een deelnemersveld van bijna 200 rijders overheen gaat. Daarbij verschijnt ook de regionale topcoureur Wiely Albers aan de start in de Superklasse. In deze klasse krijgt hij concurrentie van onder andere René van de Coelen, Melvin Klaassen en Mike Bartele.

Naast de Superklasse kan er worden ingeschreven voor twaalf andere klassen. Dit zijn de Standaardklasse 1600 en 2000, Damesklasse, KNAF-klasse, Toerwagens, Kever/Eigenbouw-klasse, Sprinters 1600 en 2000, Junior en Veteranen. De baan en het terrein worden gedurende de dag in topconditie gehouden door diverse regionale loonbedrijven en bedrijven die zich bij de autocross betrokken voelen. Daarnaast krijgt de organisatie steun van bijna zeventig vrijwilligers.

De wedstrijden beginnen om 9.30 uur. Voor de toeschouwers is er voldoende parkeerruimte aanwezig. Het parkeren is gratis en de entree bedraagt 5 euro. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis het terrein op. Er staat ook een tent op het terrein, waar een DJ zorgt voor de muziek. Inschrijven kan op de website www.autocrossdidam.nl. De organisatie is bereikbaar via 06-53843050.