Ap Dieker Koninklijk onderscheiden op schuttersfeest Loil

LOIL – Ap Dieker uit Loil is vanavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de Koninklijke onderscheiding uitgereikt door burgemeester Ina Leppink tijdens het schuttersfeest bij Hendriks in Loil.

Ap DiekerAp Dieker is sinds 1979 lid en vanaf 1990 een zeer gewaardeerd bestuurslid van het schuttersgilde ‘Loil-Vooruit’, waarvan de laatste zeven jaar als voorzitter. Sinds 1990 is hij actief als bestuurslid en vrijwilliger van het Oranje Comité en ook sinds 1990 bestuurslid van de schietvereniging Loil-Vooruit.

Daarnaast doet hij al veertien jaar veel voor de Stichting Sportieve Activiteiten Loil. Ap Dieker is al jaren betrokken bij de organisatie van een groot aantal (sportieve) evenementen in Loil. Enkele voorbeelden zijn het 50-jarig jubileum van SV Loil, het openluchtspel en de Survival Run.

Hij is bovendien vanaf 2010 bestuurslid bij de Jan Braam Stichting, die zich sterk maakt voor aangenamere zorg voor iedereen in de Liemers die te maken krijgt met kanker. Hij is nauw betrokken geweest bij de realisatie van het Braamhuis.

Ap Dieker is een zeer sociaal bewogen en actieve inwoner van de gemeente Montferland en in het bijzonder in Loil. Hij is geliefd bij de inwoners, verenigen en besturen en valt op door zijn tomeloze energie voor de Loilse gemeenschap.