Ans Harmsen Montferlands koersbalkampioen 2018

DIDAM – Ans Harmsen werd vorige week dinsdag, na een spectaculaire eindstrijd met Carla van de Broek, Montferlands koersbalkampioen 2018. Ondanks enkele afmeldingen vanwege de warmte en andere omstandigheden deden er toch een kleine veertig personen aan het kampioenschap.

De nummers één, twee en drie en ‘poedel’ v.l.n.r. Willemien Balduk, Carla van de Broek, Ans Harmsen en Guus Stein. Foto Tineke Labots.

DSV Relax, die het toernooi organiseerde, had onder leiding van Tineke Labots alles weer tot in de puntjes geregeld . Er werd gespeeld op vier matten en elke deelnemer speelde twaalf keer in totaal zes rondes. Het waren weer spannende wedstrijden en er werd opvallend hoog gescoord door meerdere personen.

Na de laatste worpen waren er twee deelnemers met dertig punten, Ans Harmsen en Carla van de Broek, die dus in een onderlinge tweestrijd voor de beslissing zorgden. De derde plaats ging naar Guus Stein met 27 punten. Er waren ook opmerkelijk veel mensen die in aanmerking kwamen voor de poedelprijs. Dus moest er worden geloot voor deze prijs.  Deze ging uiteindelijk naar Willemien Balduk.

Na afloop was het weer uitgebreid napraten onder het genot van een hapje en drankje. De koersbalafdeling van DSV Relax floreert als nooit tevoren en het sociale aspect is een belangrijke factor binnen dit gebeuren. Bel voor meer informatie naar Tineke Labots, 0316-226492 of kijk op de website www.dsvrelax.nl.