AM Touring the Cars bij Havezathe Carpe Diem

VETHUIZEN – De negende editie van AM Touring the Cars vindt plaats op vrijdag 6 juni. Start en finish locatie is dit jaar Havezathe Carpe Diem in Vethuizen.

380341_234357670009977_100118245_nAM Touring the Cars is een tourrally met een ontspannend, maar vooral ook sportief karakter. De deelnemers zijn bedrijven die inschrijven met een team van vier equipes en individuele equipes. De organisatie van het evenement is in handen van TVA Special Projects, de uitgever van Achterhoek Magazine.

Aan AM Touring the Cars kunnen cabriolets, roadsters en (exclusieve) sportauto’s van alle merken en van alle bouwjaren meedoen. Gesloten klassieke auto’s worden toegelaten mits ze zijn gebouwd voor 1989. Een rallyteam bestaat uit vier equipes van elk twee personen.

De start is tussen 10 en 11 uur. De raly heeft een lengte van ongeveer 200 kilometer en gaat door het oosten en midden van Nederland. Er wordt gereden op basis van verschillende navigatiesystemen, zoals bol-pijl, ingetekende lijn, van punt naar punt en foto’s. De route is uitgewerkt in een routeboek. Onderweg zijn er stops voor de lunch en een kop thee.

Tussen 17 en 18 uur worden de equipes weer terug verwacht bij Havezathe Carpe Diem. Hier kan tijdens een aperitief en buffet, verzorgd door De Dèèl uit Loerbeek, gezellig worden nagepraat. De rally wordt afgesloten met een nabeschouwing en de prijsuitreiking. Er zijn drie individuele equipeprijzen, de Ladies Trophy voor de beste damesequipe en de wisseltrofee voor het best presterende team in de Jansen Hubers TeamChallenge.

Kijk voor meer informatie op www.amtouringthecars.nl.