Afscheid De Toorts en De Expeditie van directeur Marjolein Wenting

DIDAM – Basisscholen De Expeditie en De Toorts moeten op zoek naar een nieuwe directeur. Marjolein Wenting nam onlangs afscheid na dertien jaar directeur te zijn geweest op Het Kompas/De Expeditie en zeven jaar op De Toorts. Dat deed ze met een dubbel gevoel. “Ik neem met pijn in het hart afscheid, maar heb ook veel zin in een nieuwe uitdaging.”

Marjolein Wenting nam onlangs afscheid van de Expeditie. Hier speelt ze levend memory met de leerlingen uit groep 6, 7 en 8.

Die nieuwe uitdaging vond ze bij Paraat Scholen, een samenwerkingsverband tussen de organisaties Reflexis Openbaar Onderwijs en Stichting LIMA, waar Wenting voorzitter van het college van bestuur wordt. “Deze baan kwam als een cadeau voorbij”, zegt ze. “Daar moest ik op solliciteren, een nieuwe uitdaging moet je altijd aangaan. Dat staat ook in de kernwaarden van De Toorts en De Expeditie.”

Dat doet Wenting echter wel met gemengde gevoelens. Toen ze dertien jaar geleden solliciteerde op de functie van directeur op Het Kompas zei ze nog ‘als jullie iemand voor tien jaar zoeken, kunnen jullie beter iemand anders nemen’. “Maar ik heb er geen seconde spijt van gehad dat het een langere periode is geworden. Het was een hele bijzondere tijd, die ik graag had verlengd als deze nieuwe functie niet voorbij was gekomen.”

Fusie
De afgelopen dertien jaar kreeg Wenting als schooldirecteur dan ook zoveel uitdagingen voor haar kiezen, dat het werk nooit verveelde. “Na zes jaar kwam De Toorts en werd ik directeur van twee basisscholen”, blikt Wenting terug. Vervolgens verhuisde Het Kompas onder leiding van Wenting naar Kerkwijk en fuseerde de school vorig jaar met de Antoniusschool uit Nieuw-Dijk.

“Twee en een half jaar geleden startte het onderzoek naar de fusie en ben ik ook nog even directeur geweest van de Antoniusschool”, vertelt Wenting. “Dat fusietraject is geweldig verlopen. Vooral ook door de positieve inbreng van de ouders van de Antoniusschool én Het Kompas en de onderwijsteams van beide scholen. Zonder hen was het nooit gelukt.”

Afscheid
Na de fusie vorig jaar veranderde de naam van de school in De Expeditie en in navolging op De Toorts wordt ook De Expeditie dit jaar een IKC-school. Op 28 september is de officiële opening van IKC De Expeditie. Daar is Wenting echter niet meer bij. Zij werd woensdag 29 augustus uitgezwaaid op De Toorts en nam vrijdag 31 augustus afscheid van De Expeditie. Totdat beide scholen een nieuwe directeur hebben gevonden is Fons Pieters interim-directeur.