Achtste duivendag voor Bergh in het Zadel

’s-HEERENBERG/DOETINCHEM – Voor de achtste keer organiseert Habru Duivensport in Doetinchem, onderdeel van Habru lastechniek BV, een duivendag ten bate van Bergh in het Zadel. Geïnteresseerden zijn op zaterdag 8 oktober van 11 tot 15 uur welkom in het bedrijf van Hans Bruns aan de Transportweg 6, om zich te laten informeren over de laatste ontwikkelingen in de duivensport.

Hans Bruns (links) vertelt Wim Hendriksen over de succesvolle duivendag van vorig jaar. Foto Jan Kraaijenbrink
Hans Bruns (links) vertelt Wim Hendriksen over de succesvolle duivendag van vorig jaar. Foto Jan Kraaijenbrink

Hiervoor heeft Habru een aantal coryfeeën uit de duivensport uitgenodigd om tijdens een forum onder leiding van Gert-Jan Beute te praten over die laatste ontwikkelingen. Beute is ondermeer redacteur van het duivenblad ‘Het spoor der kampioenen’ en heeft zelf ook duiven.

De forumleden zijn dit jaar Peter Janssen, Vincent Schroeder, Marc van Eynde en Co Verbree, voor duivenminnend Nederland zeker geen onbekenden. Allemaal toppers uit de duivensport, die grote wedstrijden hebben gewonnen en weten waarover ze praten. Door kweken en kruisen hebben ze toppers van duiven weten te ontwikkelen. Zij zitten achter de tafel om alle vragen van duivenliefhebbers te beantwoorden.

Naast het forum kunnen alle producten van Habru worden bekeken, waarbij ook de inwendige mens niet vergeten wordt. Als klap op de vuurpijl wordt de duivendag in stijl afgesloten met een spectaculaire verloting van spullen voor de duivensport met een totale waarde van 1000 euro. Net als vorig jaar komt de opbrengst van deze verloting volledig ten goede aan Bergh in het Zadel voor de kankerbestrijding.

Online veiling
Nieuw dit jaar is de online veiling van vijftien topduiven, die Hans Bruns van Nederlandse topfokkers los heeft weten te krijgen. Dat daar veel tijd in is gaan zitten, zal niemand verbazen, maar Bruns wilde de opbrengst voor Bergh in het Zadel verder opkrikken, vandaar het idee voor de veiling. Tot vrijdag 7 oktober kan wereldwijd via internet op deze duiven geboden worden. Op zaterdag wordt tijdens de duivendag bekend gemaakt wat de opbrengst is van de veiling.

Kaartjes voor de achtste Habru duivendag kunnen gratis worden besteld op www.habruduivensport.nl. Het aantal kaarten is beperkt, dus liefhebbers wordt gevraagd niet te lang te wachten met het aanvragen van de kaartjes.