11 Dorpentoer: culturele verrassingstocht door Montferland

MONTFERLAND – Na twee succesvolle edities in 2013 en 2014 vindt zondag 13 september de derde 11Dorpentoer in Montferland plaats.

11DorpentourTijdens deze culturele (fiets)tocht door Montferland trakteren alle dorpen en één stad de bezoekers op muziek, theater, zang, dans, kunst en andere culturele activiteiten met soms een uitstapje naar de sport en streekproducten, uitgevoerd door de plaatselijke verenigingen en instellingen. Het thema van deze derde 11Dorpentoer is dan ook ‘Muziek, monumenten en nog meer moois in Montferland’.

Bijzonder aan het evenement is dat er op één dag in alle kernen van de gemeente Montferland culturele activiteiten plaatsvinden en dat bezoekers zelf hun eigen route en programma kunnen samenstellen. In Azewijn, Beek/ Loerbeek, Braamt, Didam, ’s-Heerenberg, Loil, Kilder, Stokkum en Zeddam zijn de handen ineen geslagen en vinden er optredens en activiteiten plaats van harmonieën, fanfares, drumbands, toneelverenigingen, koren, schutterijen, dansverenigingen en kunstenaars.

Het programma vindt plaats tussen 11 en 16 uur en de activiteiten zijn gratis te bezoeken. Het volledige programma per kern en de routes zijn te vinden op de website www.11dorpentoer.nl. De 11Dorpentoer wordt georganiseerd door Welcom in samenwerking met het verenigingsleven en dorpsraden.